Начало Moto News MotoGP: Дани Педроса най-бърз на тренировките на Сепанг

MotoGP: Дани Педроса най-бърз на тренировките на Сепанг

40
0
Дани Педроса

Дани Педроса с Honda спечели и двете тренировъчни сесии за Гран При на Малайзия на пистата Сепанг – предпоследен кръг от шампионата за тази година. Той бе с 0.641 сек. по-бърз от своя съотборник от Repsol Honda и световен шампион Кейси Стонър в сутрешната и с 0.820 сек. в следобедната сесия.

Стонър е единственият пилот, който бе на по-малко от една секунда от Педроса, а топ 3 оформи друг техен съотборник – Андреа Довициозо. Дови обаче изостана на 1.414 сек. от Дани. Четвърти и пети станаха други двама съотборници, но от Gresini Honda – Марко Симончели и Хироши Аояма. Така в първата шестица се намести само един пилот, който не кара Honda RC212V. Това беше Колин Едуардс от екипа на Monster Yamaha Tech 3, който бе на 1.741 сек. след Педроса. Седми стана Алваро Баутиста от тима на Rizla Suzuki, а най-добре представилият се пилот на Ducati бе Ранди де Пюние от Pramac – на 1.909 сек. Бен Спийс, който пропусна състезанието в Австралия заради тежко падане на квалификацията, стана 9-и с машината на Factory Yamaha team, а топ 10 допълни новакът Карел Абрахам от тима на Cardion AB Ducati на 2.068 сек.

На следващите места са пилоти на Ducati – Ники Хейдън, Лорис Капироси и Валентино Роси. Доктора бе по-бавен от Педроса с 2.427 сек. За сравнение, по време на тестовете през февруари на същата писта Роси изоставаше от най-бързия пилот на 1.012 сек.