Начало Moto News MotoGP: Ducati представиха новия Desmosedici GP16

MotoGP: Ducati представиха новия Desmosedici GP16

43
0

Отборът на Ducati представи днес цветовете за сезон 2016 в MotoGP на Андреа Яноне и Андреа Довицозо. Представянето на тима бе в завода на марката в Борго Панигале, където Яноне и Довицозо, бяха на сцената заедно с Ducati CEO Клаудио Доменикали, генералният мениджър на Ducati Corse Джиджи Далина, спортният директор Паоло Чиабати и тим мениджъра Давиде Тардоци.

Едно от най-очевидните промени за 2016 г. е, че уникалните „крилца“ на Ducati вече са боядисани в бяло. Desmosedici GP16 вече се появи на тестовете. Това е втората машина, изцяло проектирана под ръководството на Далина. С предишната заводските пилоти взеха 8 подиума през миналия сезон, но пропуснаха да постигнат първата си победа от 2010 г., когато в тима караше Кейси Стоунър.

Яноне завърши на 5-о място в световния шампионат, въпреки два пъти си изкълчваше работо. Довициозо остана 7-и, след зашеметяващ старт на сезона. Двамата имат скромни резултати в двата официални теста преди сезона досега – в Сепанг и Филип Айлънд, където Desmosedici за 2016 г. беше карбоново черен. Въпреки това Ducati изглежда са направили плавен преход към новия единен софтуер ECU и се нареждат сред фаворитите за първия кръг в Катар на 20 март. Довициозо миналата година загуби от Роси в Катар само с 0,174 сек.