Начало Moto News МотоGP: Дукати работиха по електрониката си по време на тестовете

МотоGP: Дукати работиха по електрониката си по време на тестовете

94
0
Ники Хейдън

Екипът на Дукати се труди основно по електроника и софтуер по време на еднодневния си тест тази седмица. Отборът остана на пистата Мизано след кръга от МотоGP там, като изпитанията бяха проведени от титулярите Ники Хейдън и Андреа Довициозо, към които се присъединиха още Микеле Пиро и Франко Батаини.

Пробите бяха основно на мокра писта, след като през нощта преди теста бе валяло интензивно. Заради това изпитанията на Дукати протекоха в едва пет часа – от 1 до 6 часа следобед. Освен по електроника и софтуер отборът се труди и по по-големи спирачни дискове за Гран при на Япония следващия месец.

Тестът определено бе интересен, тъй като след състезателен уикенд получаваш възможност да се трудиш по отделни малки детайли, когато вече разполагаш с всички параметри от трасето – коментира Довициозо, който даде осмо време. – Не тествахме никакви нови части, но направихме важни изпитания на баланса и те ни помогнаха да разберем някои неща. Пробвахме по-големите спирачки – тях може да ги използваме в Япония. Работят чудесно. Имахме и нови гуми от Бриджстоун, като имахме възможност да изпитаме и твърдата смес (по принцип караме само с меката).

Хейдън обясни, че късният старт на сесията бе причинен от времето, но след това изпълнението на програмата бе достатъчно добро, за да не се притеснява за изгубените часове.

Нямахме никакви сериозни проблеми, само изпитахме няколко различни варианта на настройки, които може да използваме в някои от стартовете до края на годината. Хубаво е, че карахме с новите гуми – те изглежда работят сравнително добре и определено би трябвало да паснат на определени конфигурации до финала на настоящия сезон. Като цяло не направихме кой знае какви открития, но събрахме добра информация – допълни Ники.