Начало Moto News МотоGP: Хейдън не очаква промяна в представянето на Дукати на Силвърстоун

МотоGP: Хейдън не очаква промяна в представянето на Дукати на Силвърстоун

39
0
Ники Хейдън

Ники Хейдън не очаква промяна в представянето на Дукати в предстоящата Гран при на Великобритания в шампионата МотоGP. Американецът смята, че няма да има кой знае какво подобрение, след като този уикенд ще се проведе трети пореден старт след лятната пауза и времето между състезанията не позволява да се свърши почти никаква работа по моторите.

Хейдън, чието място от догодина ще бъде заето от Кал Кръчлоу, има две четвърти места на пистата Силвърстоун. Той сподели, че карането там с Дукати винаги му е допадало.

Имах добро темпо на Силвърстоун миналия сезон, но си съсипах гумите в състезанието. Сега отиваме там в различен момент от сезона и настилката ще е по-топла в сравнение с миналите две години. Харесвам пистата, много е дълга и бърза. По принцип на Силвърстоун се получава страхотна надпревара, но знаем, че на нас няма да ни е лесно. Няма как да очакваме сериозна промяна при положение, че пристигаме директно от Брно – коментира Ники.

Той допълни, че в екипа се надяват да се доближат повече до челото, отколкото в последните надпревари.

Съотборникът му Андреа Довициозо заяви от своя страна, че Дукати няма да имат кой знае какви новости и за този старт от шампионата.

Въпреки това ще дадем всичко от себе си. Силвърстоун е доста необичайна, но и хубава писта. Наясно сме, че английското време може да ни създава трудности от време на време, а условията не са перфектни за нас, когато вали – добави той.