Начало Moto News MotoGP: Ioda Racing взема Aprilia

MotoGP: Ioda Racing взема Aprilia

18
0

Екипът Ioda Racing промениха плановете си да участват в MotoGP, като използват шаси на Suter и двигател BMW. Това бе потвърдено не само в медиите, но и от пилота на тима Данило Петручи.
Петручи, който е втори в шампионата на ФИМ Суперщок за 2011 г. обяви, че Ioda ще правят свое собствено шаси, като ще го комбинират с двигател Aprilia в CRT. Пилотът написа в Twitter, че са се отказали от комбинацията Suter BMW, защото е по-изгодно да направят свое собствено шаси, като използват агрегат на Aprilia.
Докато се очаква потвърждение от шефа на тима Джанпиеро Саки, от Ioda обявиха, че разработват и свой двигател за новия най-малък клас Moto3, съвместно с компаниите EMIR и Robby Motor Technology.
Засега само NGM Forward Racing на Колин Едуардс ще използват комбинацията Suter-BMW в CRT MotoGP, докато Aspar с Ранди де Пюние и Алекс Еспаргаро, Speed Master с Антъни Уест и PBM с Джеймс Елисън ще бъдат с двигатели Aprilia. Само втория тим на Фаусто Грезини, в който ще кара Микеле Пиро, е с мотор Honda и шаси FTR. Общо девет машини CRT са подали официално заявки пред комисията на ФИМ за новия сезон.
Миналата година Ioda Racing със Симоне Корси и Матия Пасини участваше с шаси FTR в Moto2, като първия завърши 6-и с два подиума, а бившата звезда в клас 250 куб. см бе едва 24-и.