Начало Moto News MotoGP: Кръчлоу спечели на Филип Айлънд, Маркес падна

MotoGP: Кръчлоу спечели на Филип Айлънд, Маркес падна

91
0

Кал Кръчлоу с LCR Honda спечели втората си победа през този сезон в MotoGP, като завърши първи в Австралия на пистата Филип Айлънд. Той надви Валентино Роси с Yamaha, а местата на подиума допълни Маверик Винялес със Suzuki. Осигурилият си предсрочно титлата Марк Маркес от Repsol Honda този път падна.

На старта поведе Пол Еспаргаро с Monster Yamaha Tech 3, следван от тръгналия от полпозишън Маркес. Марк обаче бързо си върна лидерството само след няколко завоя. И започна постепенно да се откъсва напред. За втората позиция се бореха Кръчлоу и Алейш Еспаргаро със Suzuki.

По-назад потеглилия едва 15-и Валентино Роси започна бързо да наваксва позиции и настигна Пол Еспаргаро и Андреа Довициозо с Ducati. След като ги изпревари той настигна Алейш и също се справи с него. Малко след това водещият в надпреварата Маркес падна на завой 4. До този момент той бе с 3 сек пред Кал.

Така Кръчлоу поведе, но Роси започна да го застига. Грешка на завой 4 обаче му коства време и той в крайна сметка се отказа да гони лидера. Зад Валентино битката за третото място водеха Алейш Еспаргаро, Довициозо и Винялес.

Еспаргаро обаче изпусна мотора си на завой 4 само 5 обиколки преди финала, а Винялес изпревари Дови и се качи на подиума. Пети остана Пол Еспаргаро, следван от миналогодишния шампион Хорхе Лоренсо с Yamaha, който подобно на Роси стартира много назад – 12-и.