Начало Moto News МотоGP: Кал Кръчлоу подписа с Тех 3 Ямаха за 2013 г.

МотоGP: Кал Кръчлоу подписа с Тех 3 Ямаха за 2013 г.

39
0
Кал Кръчлоу

Кал Кръчлоу преподписа с Тех 3 Ямаха и ще кара през сезон 2013 г. като съотборник на пилота от Мото2 Брадли Смит. Сделката е само за една година, като преди това Кръчлоу опита да си намери място в заводските екипи на Ямаха или Дукати, но не успя.

2013-та ще е трета година за Кал в МотоGP. В момента той е пети в генералното класиране на шампионата, а най-добрият му резултат в състезанията от първенството е четвърто място.

Доволен съм, че ще остана с Монстър Ямаха Тех 3 поне още един сезон. Заедно направихме огромен прогрес този сезон и постигнахме силни резултати, така че съм уверен в още по-голямата ни конкурентоспособност през 2013 г. Тогава ще съм за пета година с Ямаха и се вълнувам, че продължавам кариерата си по този начин. Получих невероятна подкрепа от екипа от момента, когато се присъединих през 2011 г. – заяви 26-годишният пилот.

Смит пък е само на 21 години и ще дойде на мястото на Андреа Довициозо, който ще замести Валентино Роси в Дукати догодина. Неговият контракт е двугодишен.

Тийм мениджърът Херве Поншарел заяви, че дуетът Кръчлоу-Смит е най-силният, който екипът е можел да постигне за 2013 г.

Кал свърши невероятна работа този сезон и съм убеден, че ще продължи да става по-добър. Той е не само бърз пилот, но и страхотен човек. Знаем, че доста екипи се интересуваха от него, така че е изключително хубаво, че успяхме да го запазим – допълни той.