Начало Moto News МотоGP: Кръчлоу решен да даде повод за радост на сънародниците си

МотоGP: Кръчлоу решен да даде повод за радост на сънародниците си

41
0
Кал Кръчлоу

Кал Кръчлоу е решен да даде повод за радост на сънародниците си в неделя, когато ще проведе поредният кръг от шампионата на МотоGP. Състезанието ще е на пистата Силвърстоун във Великобритания и е домашен кръг за пилота на Тех3 Ямаха. Той взе полпозишъна в предходната надпревара в Брно, но си тръгна с празни ръце след инцидент.

Това бе втора първа позиция в кариерата на британския състезател, който от догодина ще кара за Дукати.

Брно не бе най-добрата подготовка за домашния ми старт на Силвърстоун, но отивам там, знаейки, че имам достатъчно темпо и мога да се боря за позиции в челото. Много се вълнувам за предстоящото състезание, защото съм убеден, че подкрепата на феновете ще е невероятна. Надявам се да им давам повод за радост – коментира Кал.

Запалянковците ще подкрепят още двама британци през предстоящия уикенд – съотборникът на Кръчлоу Брадли Смит и Майкъл Лавърти (PBM CRT). В Мото2 пък точно представител на тази страна води в генералното класиране – Скот Рединг.

Настоящият сезон е фантастичен за британските пилоти в МотоGP – заедно с Кал и Скот постигаме страхотни резултати – заяви Смит. – Имаме шанс да покажем на родните си фенове колко добре се справяме и той е на Силвърстоун. Това е най-голямото състезание през сезона за всички ни пред запалянковците ни, които бяха брилянтни през цялото състезание. Нямам търпение.

Лавърти завърши извън точките в Брно, но има доста опит на Силвърстоун и се надява това да му се отплати в неделя:

Това е първото трасе в календара, което мога да кажа, че познавам. В комбинация с подкрепата на семейството, приятелите и феновете уикендът обещава да е страхотен.