Начало Moto News MotoGP: Лоренсо на първа позиция с нов рекорд за обиколка

MotoGP: Лоренсо на първа позиция с нов рекорд за обиколка

61
0

Хорхе Лоренсо завъртя най-бързата обиколка, правена някога с мотоциклет на пистата Херес и ще стартира за първи път от първа позиция този сезон.

Пилотът на Movistar Yamaha Хорхе Лоренсо зарадва феновете си като постигна 1:37.910, което е единственото постижение на две колела, правено досега в историята на испанската писта, което е под 1:38 мин. Въпреки че температурата на асфалта на Херес бе над 50 градуса, Лоренсо водеше и не даде надежда на останалите, че може да бъде изместен от първата позиция. Марк Маркес, който е със счупен пръст още веднъж превъзмогна болката и ще стартира втори, като изостана на 0.390 сек. след Лоренсо. Пилотът на Ducati Team Андреа Яноне бе на 0.558 сек. и ще стартира от първа редица.

Пол Еспаргаро бе най-бърз от сателитните пилоти и със своя Monster Yamaha Tech 3 M1 ще стартира от челото на втора редица. Лидерът в шампионата Валентино Роси бе на 0.722 сек. и ще стартира до Еспаргаро, от 5-о място, а шести остана пилотът на Team Suzuki Ecstar GSX-RR Алекс Еспаргаро на 0.728 сек., комуто не достигнаха само 6 хиляди, за да бъде преди Роси.

Трета редица се води от Кал Кръчлоу от екипа на CWM LCR Honda, а до него са Андреа Яноне (Ducati Team GP 15) и Йони Ернандес (Pramac Racing). Брадли Смит допълни топ 10 пред Скот Рединг и Данило Петручи, съответно 11-и и 12-и.

Преди последната квалификация, дуото на Pramac Racing – Петручи и Ернандес бяха най-бързи на Q1, докато Хектор Барбера от Avintia Racing ще стартира 13-и и е най-бързият в клас Open.