Начало Moto News MotoGP: Лоренсо с великолепна победа на Херес

MotoGP: Лоренсо с великолепна победа на Херес

47
0

Пилотът на Movistar Yamaha Хорхе Лоренсо зарадва феновете си на пистата Херес, като постигна блестяща победа. Двукратният световен шщампион стартира от първа позиция и спечели първата си победа от Мотеги миналата година. На подиума стъпиха още световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda) и лидера в шампионата Валентино Роси, който постигна своя подиум 200 в кариерата си.

Лоренсо стартира от първа позиция, поведе колоната и контролира цялото състезание, за да спечели изключителна победа, която е 55-а в кариерата му. Първоначално той бе под опеката на Маркес, но след това се откъсна напред, а на финала разликата бе 5,576 сек. Маркес, който е със счупен малък пръст на ръката, успя да вземе втората позиция. В същото време Роси в първите обиколки успя да се пребори с Пол Еспаргаро, а после се доближи до Маркес и искаше да атакува второто място. Роси бе на 2 секунди зад Марк 10 тура преди края, а след това започна да топи разликата до една секунда  7 обиколкси преди края. Доктора остана 3-и, на 11,586 сек. от победителя, но запази позицията си на лидер в класирането и спечели своя подиум №200 в кариерата си.

Четвърти се класира Кал Кръчлоу от екипа на CWM LCR Honda, като бе най-бърз от сателитните пилоти, на 3.8 сек. пред Пол Еспаргаро от (Monster Yamaha Tech 3 M1). Андреа Яноне от Ducati Team спечели тежката битка, която води за 6-о място с Алекс Еспаргаро от заводския тим Team Suzuki Ecstar GSX-RR. Брадли Смит стана 8-и, а Андреа Довициозо бе след него 9-и, като извърши подвиг. Пилотът на Ducati два пъти излезе извън пистата в първите обиколки и бе на 25-а позиция, преди да започне да наваксва загубеното. Йони Ернандес от Pramac Racing оформи десетката.

Хектор Барбера бе най-бързият пилот в клас Open – 14-и, а Алваро Баутиста (Aprilia Racing Team Gresini) взе последната точка в шампионата.

Сега Роси води с 82 точки, с 15 повече от Андреа Довициозо, който за първи път не стъпи на подиума от началото на сезона. Дови има 67, а с 62 е Лоресо, който мина 3-и, пред Маркес – 56.