Начало Moto News MotoGP: Лоренсо най-бърз след първите тренировки във Валенсия

MotoGP: Лоренсо най-бърз след първите тренировки във Валенсия

87
0

Пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо бе най-бърз във втората тренировка от последния кръг за сезона в MotoGP във Валенсия и така завърши с най-добро време за деня.

В същото време лидерът в шампионата и фаворит за титлата Марк Маркес с Repsol Honda допусна първа грешка и падна на Рикардо Тормо в края на втората сесия.

Маркес държеше втората позиция през по-голямата част от тренировката, зад съотборника си Дани Педроса и пред Лоренсо. 15 минути преди финала на сесията обаче съумя да запише най-добра обиколка и излезе начело.

В крайна сметка след изтичането на 45-те минути Маркес остана пети, като отново бе изпреварен с 2 позиции от опонента си за титлата Андреа Довициозо с Ducati и от Йохан Зарко. Топ 10 пък допълниха още Джак Милър, Кал Кръчлоу, Микеле Пиро, Валентино Роси и Пол Еспергаро.

Доктора, заедно със съотборника си в Yamaha Маверик Винялес, трябва да подобри времето си в третата тренировка утре сутрин, за да намери директно място във втората квалификация, където ще се отреди последният за сезона полпозишън.

В момента Роси и Винялес заемат 11-а и 12-а позиция при комбинираните времена от двете тренировки. Андреа Яноне със Suzuki, който Постигна най-добро време в първата тренировка, също претърпя катастрофа и остана едва 18-и. В края на сесията Алейш и Пол Еспергаро също паднаха. 

Класиране от втората тренировка