Начало Moto News МотоGP: Лоренцо: Нямаме какво да губим и можем да рискуваме повече на...

МотоGP: Лоренцо: Нямаме какво да губим и можем да рискуваме повече на Мотеги

35
0
Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо заяви, че няма какво да губи и може да рискува повече на пистата Мотеги, където този уикенд ще се проведе Гран при на Япония от шампионата на МотоGP. Испанският пилот на Ямаха спечели предходния кръг – в Австралия, а след дисквалификацията на Марк Маркес намали много аванса на сънародника си в генералното класиране. Разликата помежду им е 18 точки два кръга преди финала на първенството.

Получихме глътка въздух с победата в Австралия, но при само две надпревари до края е трудно да се каже какво става – коментира Лоренцо, който заяви по-рано, че шансовете му за титлата са скочили до 20%-30% от едва 2%-3% преди старта на Филип Айланд. – Сега сме концентрирани върху Япония. Намалихме разликата спрямо основния си съперник, така че нямам търпение за следващия старт на Мотеги. Страната е чудесна и винаги се чувствам комфортно там, имам огромна подкрепа сред феновете. През 2009 г. спечелих на тази писта втората си победа. Имам много чудесни спомени от трасето и се надявам да сме по-конкурентоспособни, отколкото през последните години.

Лоренцо допълни, че на Мотеги е важно доброто спиране, както и ускорението заради характера на конфигурацията.

Нямаме какво да губим, така че можем да рискуваме повече в сравнение с миналата година – каза още пилотът.

Успехът в Австралия бе 50-та победа в кариерата на 26-годишния състезател. Лоренцо е едва седмият пилот в историята на мотоциклетните Гран при, достигащ подобно постижение.

Невероятно е да имаш 50 победи на 26 години. Изглежда ми като че ли вчера спечелих в Бразилия през 2003-та, а всъщност бе преди 10 години. Много се гордея с постижението и се надявам на още успехи в бъдеще! – заяви състезателят на Ямаха.

Той има 29 победи в МотоGP, 17 в 250 куб. см и 4 в 125 куб. см. С най-много успехи е Джакомо Агостини – 122, следван от Валентино Роси – 106, Анхел Нието – 90, Майк Хейлууд – 76, Мик Дуан – 54, Фил Рийд – 52 и Лоренцо – 50.