Начало Moto News МотоGP: Лоренцо спечели полпозишъна на Лагуна Сека

МотоGP: Лоренцо спечели полпозишъна на Лагуна Сека

31
0
Хорхе Лоренцо,Ямаха

Хорхе Лоренцо спечели полпозишъна за старта от МотоGP на Лагуна Сека в САЩ, като това е първи успех в квалификация за Ямаха от април насам. Лидерът във временното генерално класиране на шампионата направи рекордна обиколка на трасето за 1:20.554 мин в последните секунди на сесията и остави зад себе си съперниците от Хонда Кейси Стонър и Дани Педроса (съответно втори и трети).

Лоренцо бе най-бърз през по-голямата част от официалната тренировка за разпределение местата на грида. Освен това той подобряваше постиженията си с всеки изминат тур на пистата. Това е четвърти пореден полпозишън за него на Лагуна Сека и с него Хорхе сложи край на поредицата от седем поредни първи позиции за Хонда.

Стонър от своя страна попадна в трафик в може би най-обещаващата си обиколка. Пилотът се озова зад Данило Петручи (CRT) в последния завой, но в крайна сметка записа второ време.

Съотборникът на Лоренцо Бен Спийс пък катастрофира тежко в трети завой. Той успя да се върне в битката с резервния си мотор и е четвърти в класирането пред съекипниците от Тех 3 Ямаха Кал Кръчлоу и Андреа Довициозо. Пилотите на Дукати са съответно осми – Ники Хейдън (зад Алваро Баутиста от Грезини Хонда) и десети – Валентино Роси (зад Щефан Брадл от LCR Хонда).