Начало Moto News MotoGP: Лоренсо на полпозишън в Мизано

MotoGP: Лоренсо на полпозишън в Мизано

22
0

Шампионът Хорхе Лоренсо с Yamaha напомни за себе си и спечели първата позиция за Гран при на Сан Марино на пистата Мизано във висшия клас MotoGP. Испанецът, който в последните 6 състезания има само 1 подиум, успя да постигне 1:31.868 мин и да изпревари съотборника си Валентино Роси с цели 0.348 сек. Така той подобри рекорда на трасето, ставайки първият пилот, който слиза под границата от 1:32 мин.

Трети остана победителят от последния кръг на Силвърстоун Маверик Винялес с Suzuki, който изостана на половин секунда от времето на Лоренсо. Винялес заслужи мястото си на първа редица с много силен последен опит в края на сесията. Лидерът в шампионата Марк Маркес с Repsol Honda остана 4-и.

След силното каране на Роси в последната свободна тренировка, в която той бе най-бърз, публиката се бе настроила техният любимец да спечели и полпозишъна. Но Лоренсо ясно показа, че има голям потенциал и още с първата си обиколка слезе до ниските нива на 1:32 мин. В следващия си опит той свали над 2 десети и така постигна впечатляващия резултат, който до края никой не успя да подобри.

Роси направи силен опит, но не можа да подобри времето на Хорхе, а в последствие постижението му бе анулирано заради излизане от пистата с 2-те колела. В следващия си опит вече всичко беше наред, но времето на Доктора отново бе далеч от това на Лоренсо. То поне му гарантира място на втора позиция.

Маркес бе с много добро време след първите опити и бе най-близко до Лоренсо, но във втората половина на сесията не успя да подобри времето си и трябваше да се задоволи с 4-ото място. До него на 2-а редица ще бъдат Микеле Пиро, който замести контузения Андреа Яноне в Ducati и Андреа Довициозо също с Ducati.

Пълното класиране от втората квалификация в MotoGP вижте ТУК