Начало Moto News MotoGP: Маркес ще се опита да не мисли прекалено много за титлата

MotoGP: Маркес ще се опита да не мисли прекалено много за титлата

41
0
Марк Маркес

Марк Маркес ще се опита да не мисли прекалено много за титлата в шампионата на MotoGP преди следващия кръг от първенството на пистата Мотеги този уикенд. Пилотът на Хонда допусна грешки на Мизано и Арагон и се старае да не се поддава на напрежението преди домашната надпревара на отбора си.

Испанецът взе едва четири точки в последните два кръга, но има 11 победи в проведените досега 14 състезания. Преди старта в Япония той има аванс от 75 точки спрямо съотборника си Дани Педроса – останалите му съперници са още по-назад. За да вземе втора титла, е достатъчно да запази тази преднина до финала на Мотеги.

– Ситуацията на Арагон бе трудно и научихме ценен урок. Извадихме късмет, че не загубихме точки спрямо противниците. Сега знам, че в Япония е първата ми възможност да спечеля шампионата. Ще се опитам да не мисля твърде много, макар да знам, че би било страхотно да постигнем този успех на родната земя на Хонда. Ще се трудим упорито от първия ден и ще подходим към всичко като нормален състезателен уикенд, борейки се за победя в неделя – сподели Маркес.

21-годишният пилот допълни, че миналия сезон за първи път е карал на Мотеги с MotoGP машина, като тогава е изкарал много трудни дни на японското трасе. Сега той се надява да намери по-добри настройки.

Марк бе втори в надпреварата от 2013 г., зад Хорхе Лоренсо (Ямаха). С още една победа през този сезон пък той ще изравни рекорда на Мик Дуън от 1997 г. за 12 успеха в рамките на една състезателна година.