Начало Moto News MotoGP: Маркес на първа позиция, Довициозо едва 9-и

MotoGP: Маркес на първа позиция, Довициозо едва 9-и

48
0

Марк Маркес от екипа на Repsol Honda спечели полпозишъна за Гран при на Валенсия в MotoGP и направи важна крачка към спечелването на титлата този сезон.

В същото време единственият му конкурент за титлата Андреа Довициозо с Ducati остана едва 9-и и шансовете му в състезанието утре изглеждат минимални.

Разликата между двамата е цели 21 точки в полза на Маркес, като Дови се нуждае от задължителна победа, за да има някакъв шанс да спечели короната.

Маркес изпревари с 0.349 сек класиралия се на втора позиция Йохан Зарко от Yamaha Tech 3. Изненадата поднесе Андреа Яноне, който със Suzuki за 3-ата позиция на старта.

Това бе неговият 8-и полпозишън за сезона и 73-и в цялата кариера, като той катастрофира в края и след инцидента не успя да се върне на пистата заради липсата на време.

Яноне остави зад себе си Хорхе Лоренсо (Ducati), Дани Педроса (Repsol Honda) и Микеле Пиро (Ducati), който заеха втората стартова редица. Лоренсо изпусна предната част на мотора при обиколка, в която можеше да подобри времето на Маркес.

Валентино Роси с Yamaha остана 7-и, но това бе отлично в сравнение с карането на неговия съотборник Маверик Винялес, който изобщо не достигна до втората квалификация и ще потегли 13-и.

Класиране от втората квалификация