Начало Moto News MotoGP: Марк Маркес с 4-и пореден полпозишън в Остин

MotoGP: Марк Маркес с 4-и пореден полпозишън в Остин

43
0

Марк Маркес от екипа на Repsol Honda записа 4-ия си пореден полпозишън в Остин за Гран при на Америките и ще стартира от първа позиция в утрешното състезание. Испанецът определено харесва това трасе и досега не е позволил на никой да го победи в битката за най-бързия тур в квалификацията.

Маркес записа 2:03.188 мин с мека предна и задна гума и изпревари само с 0.069 сек шампиона Хорхе Лоренсо с Yаmaha, който избра средна предна и мека задна. Първата редица допълни Валентино Роси с Yamaha, който изостана на 0.456 сек от водача.

В решителната втора квалификация Лоренсо нанесе първия удар, слизайки до 2:03.613 мин, което беше най-бързата обиколка в уикенда до момента. Но Маркес веднага отговори с 2:03.188 мин. Хорхе се опита да отвърне, но стигна само до 2:03.257 мин. До края и двамата направиха още по няколко опита, но без да подобрят времената си.

От втора редица ще стартират Андрея Яноне с Ducati, Маверик Винялес със Suzuki и Кал Кръчлоу с LCR Honda. Зад тях 7-и и 8-и останаха Андреа Довициозо с Ducati и Дани Педроса с другия мотор на Repsol Honda.

Пълното класиране от втората квалификация можете да видите ТУК