Начало Moto News MotoGP: Маркес с шанс да изравни на Мизано рекорд на Дуън

MotoGP: Маркес с шанс да изравни на Мизано рекорд на Дуън

25
0
Марк Маркес

Световният шампион в MotoGP за 2013 г. Марк Маркес има шанс да изравни рекорда на Мик Дуън от 12 спечелени победи за един сезон този уикенд на Мизано.

Пилотът на Хонда има 11 успеха от проведените досега през тази година 12 кръга – той не спечели единствено в Чехия. Това означава, че е само на победа от рекорда. При оставащи шест кръга до края на шампионата, наблюдатели предвиждат, че Маркес не само ще изравни, но и ще подобри постижението, което е от 1997 г.

– Беше чудесно, че се върнах на най-високото стъпало на подиума в Силвърстоун. Отборът свърши страхотна работа там през целия уикенд. Сега отиваме на Мизано – по-малка и по-бавна писта в сравнение с други в календара. Ще трябва да работим упорито още от петък, за да настроим мотора правилно. Да се надяваме и че времето ще е хубаво – коментира 21-годишният пилот.

Маркес има победи на Мизано от 2010 г. (125 куб. см), 2011 и 2012 г. (Мото2). Миналия сезон финишира втори, зад Хорхе Лоренсо (Ямаха).

В момента авансът му в генералното класиране пък е 89 точки и има вариант още в следващия кръг – на Арагон – да вземе втора титла в MotoGP. По-рано през сезона тази възможност бе разисквана, но Маркес каза, че не мисли дали и кога би спечелил короната, а внимава старт за старт.

Дани Педроса също има добри резултати на Мизано: победа през 2010, второ място през 2011 и две трети места през 2009 и 2013 г.

– Нямам търпение за Мизано този уикенд! Публиката там винаги е страхотна, италианските фенове създават чудесна атмосфера. Надявам се на хубаво време и още от петък нещата да тръгнат в правилната посока. Обиколката не е дълга, но е интензивна, на доста места може да се изпреварва, но пък има неравности, така че настройките са ключови. Дано стане вълнуваща надпревара – каза Дани.