Начало Moto News MotoGP: Марк Маркес с първа позиция на „Катедралата“ Ассен

MotoGP: Марк Маркес с първа позиция на „Катедралата“ Ассен

57
0

Световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda) ще стартира от първа позиция във висшия клас в утрешната Гран При на Холандия, на пистата Ассен, наричана още „Катедралата“. Това му се случва за първи път на това трасе и за втори път през този сезон. Първите 10 пилоти са събрани в 0.376 сек., а най-голямата разлика между двама пилоти е само 0.063 сек. Втори ще стартира също пилот на Honda – независимият пилот Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol), а трети на първа редица е 10-кратният победител в това състезание Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP).

Битката за първа позиция бе до последните 30 секунди от сесията, като Хорхе Лоренсо (Ducati Team) и Андреа Яноне (Suzuki Ecstar) имаха преднина преди последната обиколка, но Маркес излезе начело с 0.041 сек. пред Кръчлоу и 0.059 сек.

Двачата бяха изместени и от Андреа Довициозо с Ducati, който остана на 0,020 сек- от Роси и на 0.079 сек. от Маркес. Италианецът е начело на втора редица, а до него е Алекс Ринс (Suzuki Ecstar), който осигури 5-ото си място още в първото излизане. Той бе най-бързият пилот с машина от Хамамацу. Най-бързият от вчера – Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP) е 6-и н близо 2 десети от първото време на Маркес. 

Алеиш Еспаргаро (Aprilia Racing Team Gresini) продължи да се представя отлично и зае 7-о място, начело та 3-а редица, а до него е Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3), който бе най-бърз в сесията Q1 и е в средата на 3-и ред. Зарко изпревари в последните секунди Яноне и го остави 9-и края на редицата. Разликата между тримата е 4 стотни. Победителят от предишните две състезания в Италия и Каталуня – Хорхе Лоренсо оформи тор 10. До него на 4-а редица са Данило Петручи (Alma Pramac Racing) и Алваро Баутиста (Angel Nieto Team).