Начало Moto News MotoGP: Маркес №1 на Каталуня, Лоренсо изхвърли Довициозо, Роси и Винялес

MotoGP: Маркес №1 на Каталуня, Лоренсо изхвърли Довициозо, Роси и Винялес

1060
0
Марк Маркес
Марк Маркес, снимка: Repsol Honda

Марк Маркес с Repsol Honda спечели лесна победа в Гран при на Каталуня, 7-и кръг от MotoGP. Това се случи и със сериозния принос на съотборника му Хорхе Лоренсо. Той опита агресивна атака във 2-ата обиколка, падна и отнесе Андреа Довициозо и двамата заводски пилоти на Yamaha – Маверик Винялес и Валентино Роси.

На старта най-добре потегли Довициозо и поведе пред Маркес и Куартараро. До края на първата обиколка обаче Винялес изпревари последните двама и стана 2-и. Но за кратко, тъй като шампионът си върна 2-ата позиция. Куартараро, който бе на полпозишън, пък изостана до 8-о място.

В началото на втория тур Маркес поведе, а бързо път напред от 10-о място си проби Лоренсо. Той излезе на 3-а позиция и на спирането на завой 10 атакува Довициозо. Хорхе не прецени добре спирането си, падна и отнесе Дови, Винялес и Роси.

Така убедително поведе Маркес, следван от Данило Петручи с Ducati, Куартараро и Алекс Ринс (Suzuki).

Последният мина пред Фабио, но само за кратко. При следващия си опит пилотът на Suzuki твърдо зае 3-ото място и започна да притиска Петручи. С агресивна маневра Ринс мина напред, но отново Данило си върна позицията.

Алекс не се примири и при поредната атака моторът му се разклати и той мина през зоната за сигурност на завой 1. Така Ринс загуби много позиции, а Куартараро се възползва от битката между него и Петручи и зае 2-ото място.

До финала Ринс навакса малко и завърши 4-и, като в последната обиколка изпревари Джак Милър. Пред него Куартараро задържа 2-ата позиция пред Данило. А отпред Маркес необезпокояван взе 4-а победа за сезона.

Пълно класиране от състезанието