Начало Moto News MotoGP: Маркес с първа позиция и нов рекорд в Остин

MotoGP: Маркес с първа позиция и нов рекорд в Остин

22
0

Световният шампион Марк Маркес от екипа на Repsol Honda спечели втора поредна полпозишън за този сезон. Той спечели квалификацията във втория кръг от шампионата на пистата в Остин, Тексас и то с нов рекорд на трасето – 2:02.773.

Шампионът за 11-и път печели първа позиция във висшия клас. Машини Honda окупираха цялата първа редица, тъй като втори стана съотборникът на Маркес – Дани Педроса на 0,289 сек., а трети е германецът Щефан Брадъл от екипа на LCR Honda на 0,423 сек.

Нова изненада поднесе Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing), който кара в клас  Open. Само 0,044 сек. не достигнаха на испанеца да заеме третото място в квалификация 2. До него на втора редица са двама световни шампиони – съотборниците от Movistar Yamaha MotoGP Хорхе Лоренсо и Валентино Роси. Двамата са на 1 хилядна един от друг и съответно на 3, и на 4 хилядни от Еспаргаро.

Трета редица бе окупирана от Кал Кръчлоу, който стана най-добре представилия се пилот на Ducati Team, следван от Брадли Смит (Monster Yamaha Tech 3) и от Андреа Яноне (Pramac Racing) с Ducati. Те и тримата обаче са на повече от 1 сек. от Маркес. На четвърта редица местата се заеха от Андреа Довицозо (Ducati Team), Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech3) и Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini).