Начало Moto News МотоGP: Маркес ще гони победа у дома на Арагон

МотоGP: Маркес ще гони победа у дома на Арагон

42
0
Марк Маркес

Марк Маркес ще гони победа в следващия кръг от МотоGP. Успех на пистата Арагон би бил първи домашен триумф за 20-годишния пилот на Хонда, след като той финишира втори на Херес и трети на Каталуния по-рано този сезон.

Младият състезател има вече пет победи тази година и води в генералното класиране с 34 точки аванс пред сънародниците си Хорхе Лоренцо (Ямаха) и Дани Педроса (Хонда).

Хубаво ще е да се върна у дома и да се състезавам пред родните фенове в Арагон този уикенд. Пистата е една от любимите ми – първи и втори сектори са технични, като освен това трябва да взимаш добре завоите. Постигали сме добри резултати там през последните две години (Маркес спечели на Арагон в Мото2 през 2011-та). Надявам се да продължа по същия начин. Освен това вече имахме тест там с мотора за МотоGP, така че разполагаме с известно количество информация. Тренировките на Мизано след надпреварата там също бяха положителни, като намерихме някои силни реглажи, така че нямам търпение да ги изпробвам този уикенд – коментира Марк.

Състезателят на Хонда губи битката в последните два старта от Лоренцо, но пък съотборникът му Педроса не е взимал повече точки от него от старта на Каталуния през юни. Дани спечели надбягването на Арагон през 2012 г. и в момента се нуждае от такова представяне, за да си върне увереността.

Винаги съм се справял добре на тази писта и нямам търпение отново да се състезавам пред родна публика. Подкрепата там винаги е страхотна и ни дава допълнителна мотивация. По време на теста на Мизано постигнахме някои наистина добри неща, които се надявам да ни помогнат в Моторланд, особено при излизането от завоите – допълни Педроса.