Начало MotoGP News MotoGP: Маркес тръгва първи в Аржентина

MotoGP: Маркес тръгва първи в Аржентина

724
0
Марк Маркес

Световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda) спечели първа позиция за утрешната Гран При на Аржентина във висшия клас MotoGP. На пистата Термас де Рио Ондо той постигна 1:38.304 в Q2.

Втори остана Маверик Винялес (Monster Energy Yamaha MotoGP) на 0.154 сек. Трети е лидерът в шампионата Андреа Довициозо (Mission Winnow Ducati) на 0.164 сек. На първа редица се наредиха мотоциклети на три различни марки.

Маркес водеше през цялата сесия в Q2. Неговият съотборник Лоренсо бе втори, но не за дълго. Бързи обиколки направиха Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol) и Джак Милър (Pramac Racing) и го изместиха назад. Валентино Роси и Маверик Винялес от екипа на (Monster Energy Yamaha MotoGP) също намериха място в топ 5, а Довициозо изостана 9-и.

Маркес имаше стратегия с два стопа за нови гуми, но при втория си стинт излезе от първия завой заради грешка при спиране. Той се прибра в бокса 5 минути преди края.

В същото време 12 пилоти излязоха с нови гуми. Това не им помогна. Маркес спечели своята 5-а първа позиция от 6 старта в Аржентина с преднина от 0.154 сек. Кръчлоу бе единственият пилот, който атакува в последните 30 секунди, но остана 8-и. Миналогодишният победител в Аржентина направи грешка в сектор 3.

До Маркес на първа редица останаха Винялес с Yamaha и Довициозо с Ducati.  Валентино Роси се класира 4-и и е начело на втора редица. След него остана Милър, като топ 5 в класирането се събраха в едва 0.244 сек.

Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) ще стартира 6-и, като това е най-добрата му квалификация в MotoGP. Неговият съотборник – новакът Фабио Куартараро е 7-и. Само 0.011 сек. разделиха дуета на YZR-M1.

Кръчлоу е 8-и, на 3-а редица. До него е Такаки Накагами (LCR Honda Castrol), който остана на 0.734 сек. 9-и. Данило Петручи (Mission Winnow Ducati) оформи топ 10, на 0.789 сек.

Пълно класиране от втората квалификация