Начало Moto News МотоGP: Маркес: Усетих побутване в последния тур, но за щастие се задържахме

МотоGP: Маркес: Усетих побутване в последния тур, но за щастие се задържахме

56
0
Марк Маркес

Пилотите на Хонда Марк Маркес и Дани Педроса направиха страхотен двубой в последната надпревара от МотоGP на пистата Каталуния. Двамата се бореха за победата и едва не се удариха във финалния тур.

Усетих побутване в последната обиколка, но в нея всички натискат на максимум и е нормално понякога да има контакт. За щастие се задържахме, нищо не се случи. За съжаление Дани излезе от кривата, но и това се случва – коментира Маркес, който изравни рекорда на Валентино Роси от 2002 г. от седем поредни победи в първенството. – В последния тур натиснах спирачките и минах малко по-навътре, спрях малко повече и тогава усетих докосването. Беше доста близка битка. Знаеш, че другият пилот се опитва да те победи, да те изпревари. Затова използваш малко по-различна траектория.

Педроса загуби втората позиция при тази ситуация и отиде трети, докато Маркес финишира с половин секунда аванс пред Роси.

Състезанието беше много, много трудно. Още по-сложно, отколкото бе това на Муджело, особено във финалните обиколки. Битката с Дани и Валентино бе хубава, но особено с Дани се получи страхотно. Много се радвам да взема максимум точки у дома – да спечелиш вкъщи е нещо безкрайно специално, особено след катастрофата в квалификацията. Щастлив и съм заради това, че брат ми направи невероятно състезание. На Ассен ще излезем и ще дадем най-доброто от себе си. Ще се постараем да се борим за победа, разбира се, но миналата година Ямаха бяха наистина силни там – допълни Марк.

Победата на Маркес бе №100 за Хонда в МотоGP от въвеждането на четиритактовите машини. Общо 11 състезатели са записали успехи за марката: Дани Педроса (25), Валентино Роси (20), Кейси Стоунър (15), Марк Маркес (13), Сете Гибернау (8), Марко Меландри (5), Ники Хейдън (3), Макс Биаджи (3), Алекс Барос (3), Макото Тамада (2) и Тору Укава (1).