Начало Moto News MotoGP: Маркес с 5-и пореден полпозишън на Филип Айлънд

MotoGP: Маркес с 5-и пореден полпозишън на Филип Айлънд

79
0
Марк Маркес

Шампионът Марк Маркес ще стартира първи в Гран при на Австралия на пистата Филип Айлънд, 17-и кръг от първенството на MotoGP.

Пилотът на Repsol Honda записа своя пети пореден полпозишън на това трасе, като изпревари втория Маверик Винялес с Yamaha с 0.3 сек. Първата редица допълни Йохан Зарко с Yamaha Tech 3.

В кратката пауза между първата и втората квалификационна сесия преваля за кратко, което накара отборите бързо да пуснат пилотите си със сликове за Q2, в случай че след това завали силно. Маркес първи записа сериозна бърза обиколка, а секунди по-късно Винялес го последва и изостана само на 82 хилядни.

След това времето се стабилизира и времената започнаха да падат. Андреа Яноне със Suzuki свали до 1:29.712 мин, а след това Зарко постигна със 7 хилядни по-добър резултат. Маркес обаче направи страхотна обиколка, използвайки и въздушната струя на Алекс Ринс, като записа 1:29.199 мин.

Винялес успя да се доближи на 0.3 сек от него, но нищо повече. Зарко пък бе на половин секунда на 3-о място. Преваляване в последните минути попречи на пилотите да подобрят времената си. Яноне остана 4-и, а на втора редица са още Ринс и Джак Милър с Pramac Ducati.

Легендата Валентино Роси с другия заводски мотор на Yamaha се нареди 7-и, а Андреа Довициозо остана едва 9-и. Съотборникът на Маркес в Repsol Honda- Дани Педроса ще потегли едва 18-и, тъй като не успя да премине първата квалификация.

Резултати от втората квалификация