Начало Moto News MotoGP: Маркес тръгва първи на Заксенринг

MotoGP: Маркес тръгва първи на Заксенринг

55
0

Световният шампион Марк Маркес от екипа на Repsol Honda ще стартира от първа позиция в утрешната Гран При на Германия на пистата Заксенринг. Победителят от миналата година бе най-бърз на наквасената от проливния дъжд писта с дължина 3671 м. Маркес постигна време 1:27,302 със средна скорост 151,3 км/ч. Това е 40-ата първа позиция за Маркес във висшия клас 68-а в кариерата му.

Никого не изненада второто място на Данило Петручи с Ducati от екипа на OCTO Pramac, който в предишното състезание в Ассен отново стартира от първа редица и бе втори след победителя Валентино Роси. Трети на първа редица е съотборникът на Маркес и един от най успешните пилоти на тази писта – Дани Педроса. Той остана на 0,647 сек.

Втора редица е окупирана от сателитния пилот на LCR Honda – Кал Кръчлоу, който изпревари новакът Йонас Фолгер от Yamaha Tec3 и пилотът на Ducati Хорхе Лоренсо. Зад тях, на първото място на трета редица изненадващо зае Пол Еспаргаро с КТМ . Това е най-добрата квалификация на пилот от австрйската марка от влизането във висшия клас.

До Еспаргаро се нареди брат му – Алеиш с Aprilia, който изостана само на 19 хилядни. С девето време и трети на редицата е победителят от Ассен Валентино Роси. Заводският пилот на Yamaha каза, че не се притеснява от стартовата си позиция, дори е доволен. Защото ако е лошо времето както в днешната квалификация, нещата могат да изглеждат по друг начин.

С 10-о време е лидерът във временното класиране и пилот на Ducati Андреа Довициозо. Той също бе много близо до Роси – само на 0,034 сек. след него. До Дови на 4-а редица са Маверик Винялес с Yamaha и Алваро Баутиста с Ducati.