Начало Moto News MotoGP: Не мислех, че тази година ще взема победа, призна Винялес

MotoGP: Не мислех, че тази година ще взема победа, призна Винялес

48
0

Маверик Винялес призна след Гран при на Великобритания от MotoGP, че не е мислел за победа през настоящия сезон. Испанският пилот за първи път триумфира във висшия клас и постигна първи успех за Сузуки след връщането на марката в спорта.

„Това със сигурност е най-прекрасният момент в кариерата ми”, сподели 21-годишният пилот, който догодина ще е съотборник на Валентино Роси в Ямаха. „Не мислех, че тази година ще взема победа. Смятах, че ще трябва да опитам през следващия сезон. Сега обаче съм безкрайно щастлив за отбора. Този успех е един от най-хубавите подаръци, които можех да дам на Сузуки преди да си тръгна. Трябва да благодаря на екипа, защото моторът работеше перфектно. Не съм си променил мнението (относно напускането на тима). Взема ли решение, това е. Просто се чувствах страхотно и бях толкова уверен в челото. Стратегията ни бе наистина добра.”

Винялес повтори, че отборът на Сузуки заслужава победата, защото „те се трудят толкова упорито през цялото време. Сега ще се постарая да сме в челото в следващите състезания и да се борим до края на сезона.”