Начало Moto News MotoGP: Най-сладкото трето място в кариерата на Лоренсо

MotoGP: Най-сладкото трето място в кариерата на Лоренсо

39
0

Пилотът на Movistar Yamaha Хорхе Лоренсо определи третото си място в Гран При на Аржентина като може би най-сладкото трето място в кариерата.  

Лоренсо водеше през по-голямата част от състезанието на пистата Термас де Рио Хондо, докато не бе изпреварен от Марк Маркес (Repsol Honda) 9 обиколки преди края. Дани Педроса изпревари Лоренсо на предпоследната обиколка и му отмъкна второто място. Въпреки това заводският пилот на Yamaha отпразнува третото си място с удоволствие. И как не, след като имаше две състезания,  които лошият късмет го преследваше.  

Лоренсо коментира: Това е може би най-сладката трета позиция в MotoGP и може би дори цялата ми кариера. Пристигнах в Аржентина след две грешки, но мисля, че получих твърде много критики, особено от някои журналисти. Мисля, че не ги заслужавам. Направих наистина грешки, но см имал и много добри състезания в последните години.  Демонстрирахме, че дори когато не сме в най-добрата си форма, все още можем да се борим с тези две момчета. Мисля, че трябва да продължим така да се борим и когато настъпи нашият момент, ще спечелим състезания.  

Хорхе коментира състезанието: В началото ситуацията беше много деликатна, защото още една грешка щеше да предизвика още повече критики. Трябваше да се концентрирам много върху светлините. Направих добър старт, изпреварих Маркес , но проблемът бе, че аз спирам твърде късно и рязко за завой 5. Отидох от външнта страна, където той бе много хлъзгав. Спасих се от катастрофа, но аз загубих първата позиция. Знам, че можех да го изпреваря отново, но за да остана на първо място, трябваше да поддържам постоянно темпо и да стана фокусиран.

Лоренсо бе изненадан, че е водил толкова дълго в състезанието, но е бил и шокиран от скоростта на Педроса в края на надпреварата: Не съм очаквал да остана на първо място за толкова много обиколки . Накрая Марк мина покрай мен. Той беше твърде бърз. Не очаквах Дани да е толкова силен в края на състезанието. Опитах се да си върна второто място, но беше невъзможно. Предпочетох да остана трети и завърша състезанието.

Двукратният шампион не скри разочарованието си от новите правила за двигателите, което ще попречи за преодоляване на различията ни с Repsol Honda. Той твърди: Тази година е по-трудно в сравнение с предишните, защото заради замразяването на двигателя, не можем да го развиваме. Но можем да подобрим електрониката и шасито. Ще се опитам да усъвършенствам моя стил на каране и заедно с механиците и инженерите се опитаме да вървим нагоре. Мисля, че можем да бъдем по-силни, отколкото днес. Байкът все още не дава възможност да спираме малко по-късно, както и да има пъ-къс спирачен път. Също така ни липсва малко ускорение и максимална скорост, което ще бъде трудно да се подобри.