Начало MotoGP News MotoGP отменя петъчните тренировки в Аржентина

MotoGP отменя петъчните тренировки в Аржентина

396
0
Гран при на Аржентина
Гран при на Аржентина, снимка Мишлен

MotoGP отменя петъчните тренировки в Аржентина. Причината за това действие е закъснение на оборудването на някои отбори. Сред тях са VR46 Дукати и Грезини Дукати. Техният товар е останал на международното летище „Мой“, което е разположено край град Mомбаса в Кения.

По-рано тази седмица бе обявено, че технически проблем с един от самолетите, превозващи техниката на отбори от MotoGP, е получил повреда на летище в Кения. Съобщава се, че това е засегнало най-вече заводския отбор на Дукати, както и сателитните екипи Грезини Рейсинг и VR46. От Дорна обаче потвърдиха, че два различни проблема са засегнали два полета, съдържащи товари за трите класа, като единият ще от тях пристигне едва в петък. 

В изявлението на притежателят на търговките права за MotoGP се отбелязва, че вторият товарен самолет, пристигнал в Аржентина, е бил изпратен обратно до Ломбок в Индонезия, за да събере още товари. После е претърпял механичен проблем по време на престоя в страната.

Освен това един товарен самолет остава приземен в Момбаса. Заради неговата поправка се изпращат части от Европа и Близкия изток с надеждата да се върне във въздуха тази вечер. В резултат на това MotoGP и организаторите на състезанието взеха решение да отменят петъчните свободни тренировки във всички класове на пистата Термас де Рио Ондо.

Така и трите класа ще проведат първите си две сесии в събота сутринта и в ранния следобед. Все пак ще настъпят известни промени като премахването на четвъртата тренировка и скъсяване на третата, която обаче ще продължи 30 минути вместо традиционните 45. 

Също така става ясно, че Такааки Накагами няма да вземе участие в предстоящата Гран при на Аржентина в MotoGP. Пилотът на LCR Хонда е дал положителен тест за COVID-19 и остава в изолация.

Според кратко изявление на отбора, Накагами е преминал още два теста, които са дали положителни резултати. Въпреки това той се чувства добре и няма симптоми. Японският състезател се надява да получи разрешение да участва в състезанието за Гран при на Америка в Тексас следващия уикенд.

„Накагами не е имал никакви симптоми и e направил още два теста. За съжаление всички те са били положителни, се казва в кратко изявление, публикувано в социалните мрежи на екипа на LCR Хонда.

„Надяваме се той да може да се върне в падока за Гран при на Америка през следващата седмица.“

Самият Накагами публикува кратко съобщение в социалните мрежи.

За съжаление няма да се състезавам този уикенд в Аржентина. Наистина съжалявам за моя отбор, спонсори и фенове. Нямам никакви симптоми и се чувствам добре.“

Базираният в Монако тим потвърди, че Накагами няма да бъде заменен този уикенд. По този начин единственият представител на LCR Хонда в клас MotoGP ще бъде Алекс Маркес.

Отсъствието на Накагами означава, че Хонда ще разполага само с трима представители този уикенд. Преди няколко дни бе обявено, че шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес няма да участва в Аржентина заради проблеми със зрението, получени след жестока катастрофа в Индонезия.