Начало Moto News MotoGP: Представиха заводския Aprilia Racing Gresini в Милано

MotoGP: Представиха заводския Aprilia Racing Gresini в Милано

46
0

Марка като Aprilia има славна история в мотоциклетната Гран При. Производителят е спечелил 38 титли в класовете 125 и 250 куб. см, а сега влиза отново във висшия – MotoGP. Заводският тим бе представен в Милано вчера.

Официално отборът ще носи името Aprilia Racing Team Gresini, защото е формиран с партньорството на легендарния тим мениджър Фаусто Грезини. Така екипът ще намери място на стартовата решетка в MotoGP една година преди планираното от марката участие. Причината за преждевременното връщане във висшия клас е да се даде възможност за развитие на мотоциклета RS-GP, преди да се създаде изцяло заводския прототип за следващата 2016 г. Двамата състезатели, които ще имат водеща роля на тази амбициозна програма за развитие са световният шампион за 2002 г. в клас 250 куб. см Марко Меландри и носителят на титлата в клас 125 куб. км за 2006 г. Алваро Баутиста.
Романо Албесиано – рейсинг мениджър на Aprilia, казва: Вече бяхме на пистата в първите тестови сесии от това ново приключение, което официално започва днес. Ние избрахме да се появим в шампионата по-рано от предвиденото, за да можем през 2015 г. да подготвим машината си в MotoGP. Вярваме, че това решение със сигурност е най-рискованото, но е и най-добрата възможност да станем конкурентоспособни по-бързо. Можехме да избегнем натиска и изчакаме до следващата година, но не е това, което искахме в Aprilia. От гледна точка на развитието, ние започваме на солидна основа. Тя е резултат от нашия победен опит в Супербайк и от проекта ART, единственият в категорията CRT, който може да покаже потенциал, близо до истинския байк в MotoGP. За нас това ще бъде година на тестове, на развитие и в някои отношения дори на жертви, за да бъдем напълно готови за 2016 г., когато на пистата ще се появи прототип на мотоциклет Aprilia.

Алваро Баутиста сподели: Харесва ми това ново предизвикателство, което ми дава стимул и голяма мотивация. Наясно сме, че ни предстои много работа, че ще бъде сезон за развитие. Ние не поставяме никакви цели пред себе си, освен да ставаме по-добри от състезание в състезание. Бях много доволен от първите две тестови сесии в Малайзия. Беше ми приятно да видя, че много хора работят усилено, за да подобрим машината и се вслушват в моите искания. Всички наши механици са на топ ниво и поддържат отлична атмосфера в бокса.

Марко Меландри, който се завръща в MotoGP, коментира: Последвах Aprilia в амбициозното влизане в MotoGP. Това е един смел избор, особено след решението за изместването на плановете година напред. Много съм мотивиран. Уверен съм и знам какво може да направи състезателният ни отдел и въпреки трудностите, съм сигурен, че ще се справим. Има и някои предимства, които никога досега не съм имал в кариерата си. Например да мога да помогна на момчетата в процеса на развитие на машината, като им давам моите указания. Засега е най-важно да придобия усещането за мотоциклета, който е много по-различен от този, който използвах миналата година. Имаме дълъг път пред нас, но аз вярвам, че с търпение и решителност ще бъдем в състояние да постигнем по-добро ниво. Реално това ще може да стане през втората половина на сезона.