Начало Moto News MotoGP: Педроса в страхотна форма на Льо Ман

MotoGP: Педроса в страхотна форма на Льо Ман

26
0

Сякаш окрилен от победата си в Испания, Дани Педроса спечели и двете тренировки в първия ден от състезателния уикенд за Гран При на Франция. Пилотът на Repsol Honda Team бе по-бърз от съотборника си Мак Маркес и Валентино Роси (Yamaha Factory Racing). Първите петима пилоти се събраха в по-малко от 3 десети от секундата.

Следобедната сесия определи и местата в квалификацията, а за утре се очаква да вали дъжд. Педроса постигна 1:34.035, а първите осем пилоти си подобриха времената следобед, спрямо сутрешната тренировка. Зад Маркес и Роси, се наредиха световния шампион Хорхе Лоренцо с Yamaha и Щефан Брадъл от екипа на LCR Honda, които оформиха топ 5.

Кал Кръчлоу бе по-бързият пилот от екипа на Monster Yamaha Tech 3 и стана 6-и, като изпревари съотборника си Брадли Смит, който бе едва 11-и. Двамата катастрофираха по един и същи начин на завоя Dunlop и заораха в чакъла в зоната за сигурност. Неприятен момент имаше и Андреа Яноне от Energy T.I. Pramac Racing, който завърши деня 12-и, въпреки катастрофата при излизането от завоя Raccordement. Инциденти имаха още Микеле Пиро, Бен Спийс и Карел Абрахам.

Топ 10 допълниха дуото на Ducati Team Андреа Довициозо и Ники Хейдън, заедно с пилота на GO&FUN Honda Gresini Алваро Баутиста и Алекс Еспаргаро (Power Electronics Aspar), който бе най-бързия пилот в категорията CRT.