Начало Moto News MotoGP пилоти играха футбол на терена на ФК Барселона

MotoGP пилоти играха футбол на терена на ФК Барселона

42
0

Митичният стадион Камп Ноу, дом на ФК Барселона днес бе арена на първата битка между мотоциклетните пилоти от състезателния уикенд. Избрана селекция от пилоти в MotoGP водиха първата си битка срещу сборен отбор на пилотите от Moto2 и Moto3.

Мачът бе от две полувремена от по 25 минути, като битката на терена бе идеална тренировка преди 6-ия кръг от шампионата. Драмчата настъпи ще във втората минута, когато Пол Еспаргаро от Moto2 откри резултата по възхитителен начин, но само няколко минути по-късно Андреа Довициозо изравни за MotoGP тима. Клаете поведоха благодарение на точно попадение на Ранди де Пюние, но радостните усмивки бързо помръкнаха, когато Сандро Кортезе – капитан на тима Moto2/Moto3, изравни 2:2.

Голям нахалник се оказа Кал Кръчлоу, който смени ролята си на треньор с тази на играч и драматично нахлу на терена, за да отбележи третия гол за MotoGP, преди Щефан Брадъл да увеличи разликата на 4:2. Малко преди края на първото полувреме Хавиер симеон вкара трети гол за Moto2/Moto3 и намали резултата.

Въпреки че във второто полувреме нямаше голове, имаше неочаквани драми, включително и тази, че отборът на Moto2/Moto3 изведнъж увеличи числеността си над обичайните 11 играчи. За забавление на медиите имаше и един съмнителен шпагат между братята Пол и Алекс Еспаргаро.