Начало Moto News MotoGP: Роси смята, че може да се състезава на топ ниво до...

MotoGP: Роси смята, че може да се състезава на топ ниво до 40-годишна възраст

24
0

Валентино Роси смята, че може да се състезава на топ ниво в MotoGP поне до 40-годишна възраст.

36-годишният пилот завърши втори в шампионата през 2014 г. и спечели първата надпревара от тазгодишното първенство в Катар. Той заяви, че се чувства чудесно и е мотивиран да се състезава, след като преди около година обмисляше оттегляне от спорта заради поредица от недобри сезони.

„Харесвам си работата. Ако тренираш правилно, можеш да караш на топ ниво, докато станеш на 40 или там някъде. Не е като в атлетиката. Разликата идва от мотивацията и концентрацията. Мисля, че е основно от мотивацията”, обясни Роси, цитиран от Аутоспорт.

Италианецът допълни, че е доволен от факта, че през последните три години надпреварите са се променили: „Преди време с [Кейси] Стонър и [Хорхе] Лоренсо състезанията приключваха след три обиколки. Беше трудно и скучно. Сега изглежда нещата се промениха поради някаква причина. С Марк [Маркес] има повече битки и стратегия до края.”

Според Роси разпределението на силите през 2015 г. ще се променя старт за старт – в зависимост от пистата и силните и слаби страни на моторите Хонда, Дукати и Ямаха. Валентино смята, че победата в първенството ще зависи от това да останеш концентриран и да се опитваш да печелиш, където е възможно, както и да взимаш точки на трудните трасета.