Начало Moto News MotoGP: Роси с убедителна победа на Херес

MotoGP: Роси с убедителна победа на Херес

26
0

Валентино Роси спечели първата си победа за сезона в MotoGP, след като беше недостижим на пистата Херес в Испания, където се проведе 4-ия кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Доктора потегли от полпозишън и с изключение на няколко секунди в началната фаза от състезанието, води през цялата дистанция. Втори остана неговият съотборник в Yamaha Хорхе Лоренсо, а трети лидерът в шампионата Марк Маркес от Repsol Honda.

На старта поведе Роси пред Лоренсо и Маркес. Малко по-късно в обиколката Педроса изпревари Марк и излезе 3-и.  Във втория тур Лоренсо за малко изпревари Доктора, но той си върна лидерството още на следващия завой. Маркес обаче изпревари Педроса и започна да притиска Хорхе. Роси пък дръпна напред с 2 сек.

Пети бе Алейш Еспаргаро със Suzuki. Последният започна да притиска Педроса. Отпред Роси продължаваше да води, а Маркес да не успява да изпревари Лоренсо. 10-ина обиколки преди края Хорхе опита да настигне Роси, откъсвайки се от Маркес.

Вале обаче отговори подобаващо и до края размествания не настъпиха. Марк остана 3-и, а Педроса 4-и, запазвайки позиция пред Еспаргаро. С успеха Роси се върна в битката за челните позиции, като намали изоставането си от Маркес на 24 точки.