Начало Moto News МотоGP: Роси обяви, че се разделя с Джеръми Бърджес

МотоGP: Роси обяви, че се разделя с Джеръми Бърджес

51
0
Валентино Роси,Джеръми Бърджес

Валентино Роси обяви, че се ще се раздели с шефа на екипа си Джеръми Бърджес. Двамата работиха заедно в продължение на 14 сезона, но последната надпревара за сезон 2013 г. във Валенсия ще е финална за легендарния в мотоциклетните надпревари тандем.

Роси печели седем световни титли във висшия клас при моторите заедно с Бърджес. От следващия сезон обаче италианецът ще има нов шеф на екипа си.

Валентино обясни ситуацията във Валенсия, където този уикенд се провежда последният кръг от тазгодишното МотоGP първенство.

Не е вярно, че съм недоволен от работата на Джеръми, но е истина, че от догодина той вече няма да е мой главен механик. Решението бе изключително трудно за мен, тъй като двамата имаме невероятна история. Той не е просто шеф на екипа ми. Той е част от живота ми. Баща ми в състезанията. Реших обаче, че през следващия сезон трябва да променя нещо, да се опитам да открия нова мотивация и да стигна следващото ниво, да вдигна скоростта. Така че този уикенд ще е последното ми състезание с Джеръми – обясни Роси.

Италианецът допълни, че е говорил с Бърджес специално, за да му обясни колко важна е 2014 г. за него и колко необходима му е нова мотивация.

В последните надпревари почувствах, че искам да работя по нов начин. Изборът наистина бе труден. Ямаха ме бяха помолили преди време (да сменя шефа на екипа си), но взех решение наскоро. Сега в главата ми е идеята да опитам нещо съвсем ново. Винаги съм постъпвал така в кариерата си. Догодина трябва да заслужа продължение на договора си с Ямаха, така че е задължително да съм конкурентоспособен. Все още не знам кой ще е главният ми механик – допълни Роси.