Начало Moto News MotoGP: Състезанието в Катар ще е нощно и през тази година

MotoGP: Състезанието в Катар ще е нощно и през тази година

29
0
MotoGP,старт

И през тази година Гран при на Катар ще се проведе на изкуствено осветление. Още през 2008 г. за началото на сезона в MotoGP бе решено състезанието там да се проведе след залез слънце. И както и през миналата година първия уикенд от сезона ще се проведе в четири вместо в три дни. Планът за провеждането бе публикува в Motor Cycle News, като първите тренировки са предвидени за четвъртък, 5 април.

В този ден ще има общо 5 свободни тренировки, между които и първите две сесии в новата категория Moto3. Както обикновено за MotoGP е предвидена само една сесия, като за първи път в 20 ч. ще бъдат видяни чути новите 1000 кубикови двигатели. В петък пък са предвидени две 45-минутни сесии от 18 и 21 ч.

В събота пък на пистата Лосаил ще се проведат не само квалификациите в трите категории, но и загрявките за Moto2 и Moto3, както бе и през 2011 г. Тези загрявки ще са точно 24 ч. преди състезанията на другия ден. Така състезанието в MotoGP ще бъде изместено напред по желание на пилотите, защото според тях при късния старт температурата на пистата била твърде ниска.

Така в неделя програмата започва със загрявката на кралския клас в 18 ч. Час по-късно е старта на Moto3, което ще е 18 обиколки. В 20:20 ч. е 20-рундовото състезание в Moto2, а в 22:00 ч. започва надпреварата в MotoGP, която ще реши победителя в 22 обиколки.