Начало Moto News MotoGP: Стонър доминира на тренировките в Льо Ман

MotoGP: Стонър доминира на тренировките в Льо Ман

74
0
Кейси Стонър

Пилотът на Repsol Honda Кейси Стонър зададе темпото на пистата Льо Ман за Гран При на Франция в MotoGP. Той постигна най-доброто време във втората тренировъчна сесия, след като беше най-бърз и в първата.
При сухо време Стонър постигна 1:33,740 мин. като бе само две десети по-бърз от своя съотборник Дани Педроса. На първата тренировка Кейси постигна 1:34,321 и бе с половин секунда по-бърз от Дани. След двамата пилоти на Honda, третото място зае Хорхе Лоренсо от Yamaha Factory Racing.
Четвърти стана пилотът на San Carlo Honda Gresini Алваро Баутиста, който продължава да изненадва с доброто си каране на своята сателитна машина и бе на по-малко от 7 десети от времето на Стонър. Съотборникът на Лоренсо – Бен Спийс даде пето време, като смята най-после да се отърси от проблемите, които имаше с настройките на машината в първите три кръга. Шести стана Андреа Довициозо от Monster Yamaha Tech 3, който продължи традицията от Ещорил да побеждава своя съотборник Кал Кръчлоу – 7-и. Хектор Барбера от Pramac Racing бе 8-и и стана най-бързият пилот на Ducati, пред двамата пилоти от заводския тим Валентино Роси и Ники Хейдън. Роси обяви, че ще продължи да се състезава още две години и бе на 1,5 сек. от Стонър, който от своя страна каза за решението си да се оттегли от пистата в края на сезона.
Най-бързият пилот със CRT машина бе местният фаворит Ранди де Пюние – 13-и, въпреки болката, която изпитва след катастрофата си на Ещорил. Заместникът на Колин Едуардс в NGM Mobile Forward Racing – Крис Вермюлен е печелил победа в Льо Ман през 2007 г., но сега завърши последен със своя Suter-BMW.
Този ден иска да забрави пилотът на IodaRacing Project Данило Петручи, който гръмна мотор. Матия Пасини от Speed Master катастрофира в чакъла, а после в последните минути на сесията го последва пилотът на Aspar Алекс Еспаргаро. Той загуби контрол над предната част на мотоциклета си и падна. Двамата пилоти са без контузии.