Начало Moto News МотоGP: Стонър с пети пореден полпозишън на Филип Айланд

МотоGP: Стонър с пети пореден полпозишън на Филип Айланд

33
0
Кейси Стонър

Кейси Стонър спечели пети пореден полпозишън за Гран при на Австралия от МотоGP, която се провежда този уикенд на Филип Айланд.

В последната си надпревара у дома пилотът на Хонда превъзмогна катастрофа и бе по-бърз с повече от половин секунда от Хорхе Лоренцо. Испанецът остана доволен, че поне класира Ямаха-та си на първа редица, която се допълва от съекипника на Стонър Дани Педроса (на близо секунда зад Кейси).

Страхотно е, че съм на полпозишън за домашния си старт – коментира след сесията Стонър. – Моторът върви чудесно още от петък и се чувствам удобно. Квалификацията не бе лесна. В началото машината ми избяга. Опитах се да предпазя десния си крак и за щастие той не бе ударен. Лявото бедро малко ме наболява, тъй като се приземих върху него, но се надявам утре да нямам грижи. Щеше ни се да свършим още малко работа по мотора, но загубихме време заради катастрофата.

На втора редица са Кал Кръчлоу (Ямаха Тех 3), Щефан Брадл (LCR Хонда) и съекипника на Кръчлоу Андреа Довициозо.

Седми се класира Алваро Баутиста (Грезини Хонда) пред Валентино Роси (Дукати) и Ранди де Пюне (Аспар). Ники Хейдън (Дукати) допълни топ 10.