Начало Moto News MotoGP: Suzuki направи двудневен тест на Мотеги

MotoGP: Suzuki направи двудневен тест на Мотеги

45
0

Тестовият тим на Suzuki MotoGP направи успешен двудневен тест на Twin Ring Motegi. Всъщност ефективните изпитания бяха предимно в един ден, тъй като в първия времето над японската писта бе много лошо.

Силният дъжд принуди не само тима на Suzuki, но и на другите отбори – Yamaha и HRC с Кейси Стонър да променят плановете си.  Ранди де Пюние, който правеше изпитанията за Suzuki MotoGP Test Team имаше две леки падания в сутрешната сесия, но пораженията по мотоциклета бяха малки. В следобедната сесия обаче той постигна сериозен прогрес при тестването на двете нови шасита. Едно от тях бе избрано за следващите тестове на Suzuki MotoGP в Италия, на Мизано през следващия месец (16-18 септември), като ще се търси повече прилепяне към трасето и стабилност в завоите.

Най добрата обиколка на Де Пюние бе 1:48.60, което е по-слабо постижение отколкото в предишните изпитания на Мотеги, но другите пилоти също имаха по-слаби постижения,  тъй като пистата нямаше достатъчно грип, а времето беше горещо. Освен Де Пюние, в изпитанията се включи и тестовият пилот на Suzuki MotoGP Нобоацу Аоки, който направи пет опознавателни обиколки в края на сесията.