Начало Moto News MotoGP: Винялес спечели полпозишъна на Муджело

MotoGP: Винялес спечели полпозишъна на Муджело

32
0

Лидерът в шампионата Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP) спечели първата позиция в утрешната Гран При на Италия на пистата Муджело. Той изпревари съотборника си Валентино Роси на домашната писта на Доктора, а трети стана Андреа Довициозо от екипа на Ducati.

Времето на Винялес бе 1:46,575, но той не можа да подобри най-бързата обиколка на Андреа Яноне от 2015 г. – 1:46.489. Роси остана на 0,239 сек., а третият – Довициозо , бе на 0,260 сек., като само 21 хилядни не стигнаха на Дови да измести Доктора.

Най-изненадващо, тестовият пилот на Ducati Микеле Пиро е на втора редица, като изпревари двамата от Repsol Honda – Дани Педроса и световният шампион Марк Маркес.

Лидер на 3-а редица в Муджело е един от най-успешните пилоти на грида – Хорхе Лоренсо (Ducati Team), който изпревари сънародника си Алваро Баутиста (Pull&Bear Aspar Team), който бе най-бърз от независимите отбори, а трети на редицата е Данило Петручи (Octo Pramac Racing).

Последният бе на първа редица, но неговото най-добро постижение бе отменено, заради превишаване на ограниченията и той от 2-о място се срина на 9-о, като след него 10-и е пилотът на EG 0,0 Marc VDS Тито Рабат, който направи най-добрата си квалификация досега.

Сензацията от Льо Ман Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3) стана 11-и, а Алеиш Еспаргаро (Aprilia Racing Team Gresini), който катастрофира, завърши сесията 12-и.