Начало MotoGP News MotoGP: Зарко напуска KTM след края на сезона

MotoGP: Зарко напуска KTM след края на сезона

339
0
Йохан Зарко
Йохан Зарко, снимка: КТМ

Екипът на КТМ обяви официално, че Йохан Зарко ще напусне тима след края на сезона. Французинът имаше договор с тима и за следващата година, но той няма да бъде изпълнен.

Причината в голяма степен е слабото представяне на Зарко този сезон. До момента той има само 22 точки срещу цели 61 т. на съотборника си Пол Еспаргаро.

От КТМ решиха да подпишат със Зарко след силното му представяне в екипа на Yamaha Tech 3 през 2017 и 2018 г. През тази година обаче формата му е далеч от очакваната и той ще трябва да си търси друг тим за 2020 г.

„Зарко се опита да се адаптира към мотора KTM RC16, а тимът се стремеше неуморно да отговори на желанията и изискванията му“, се казва в съобщението от тима. „Докато Пол Еспергаро редовно се класира за 2-ата квалификация.

В крайна сметка и отборът и Йохан заедно взеха решение да не продължават работата си през 2020 г. Двете страни ще се фокусират върху оставащите осем кръга до края на сезона.“

Засега не е ясно кой пилот ще замести Зарко. За вариант се смята сателитният пилот на КТМ Мигел Оливейра, който в Австрия финишира 8-и.

Опция за тима е и Джак Милър, който няма договор с Pramac Ducati за следващия сезон.