Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Хамилтън много допринесе за Формула 1

Мозли: Хамилтън много допринесе за Формула 1

35
0

Макс Мозли похвали влиянието на Люис Хамилтън върху публичния образ на Формула 1. Президентът на ФИА вярва, че появата на младия пилот на Макларън е привлякла нови фенове към този спорт.

„Забелязвате, че има изцяло нова аудитория, която е заинтересувана от Формула 1 – във Великобритания,а и не само” – коментира Мозли пред „Би Би Си”.

„Благодарение на Люис това не е само един спорт за белите и богатите. Но спортът има този имидж, тъй като обикновено е доста скъпо някой да се вреди в него.”

„Той обаче промени това – той идва от доста обикновено семейство, чернокож е и е много успял.”

„Ако той е успешен, то това е идеално за Формула 1. Това не означава, че ще му помагаме, но определено не означава и че ще му пречим някак.”

ФИА бе критикувана, след като Хамилтън загуби победата си в Белгия. На пилота на Макларън бе наложено наказание след надпреварата с преминаване през бокса (равносилно на 25 секунди) за начина на преминаване на един от шиканите. Това доведе до спекулации, че ФИА фаворизира Ферари.

Мозли обаче е категоричен, че тези критики не са основатели.

„Просто феновете виждат това, което е в ущърб на Макларън и Рено. Но не забелязват, когато е в ущърб на Ферари.”

„В Монако механиците на Кими Райконен останаха повече време до колата му на стартовата решетка, докато му сменяха гумите. И той получи преминаване през бокса. Преминаване през бокса в Монако – но никой не забеляза.”