Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Макларън трябваше да бъдат изгонени през 2007-ма

Мозли: Макларън трябваше да бъдат изгонени през 2007-ма

35
0

Веднага щом освободи поста президент на ФИА, Макс Мозли предупреди основните действащи лица във Ф1 да държат адвокатите си в готовност, тъй като биографията му със сигурност ще предизвика силно недоволство от много хора.

И въпреки че книгата все още не е излязла на пазара, британецът разкри някои интересни факти от годините, през които той бе начело на федерацията в интервю за вестник „The Daily Telegraph“.

Пред изданието той отрече обвиненията, че е наложил диктатура във ФИА, изтъквайки факта, че заради шпионската сага с Макларън, той е искал тимът да бъде отстранен от шампионата. Това обаче не се случи, тъй като отборът бе санкциониран единствено с глоба.

„Единственото почтено нещо, което трябваше да се направи, бе те да се изключат от шампионата през 2007-ма незабавно, както и да не се допуснат до участие и през 2008-ма. Но без почти никакви постъпления за 18 месеца и над 1000 служители, ситуацията щеше да бъде доста тежка. Също така едно изключване щеше да ни лиши от битката между Люис Хамилтън и Кими Райконен.

Аз обаче бях за изгонване. Разбирах последствията, но вярвах в старата правна максима ‘Тежките случаи правят закона неприятен’. Но повечето гласове бяха против и затова консулът реши вместо това да им се наложи огромна глоба. Макларън обаче не обжалваха“, обясни бившият президент на ФИА.