Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Още оттегляния няма да унищожат Формула 1

Мозли: Още оттегляния няма да унищожат Формула 1

32
0

Формула 1 ще оцелее, дори и слуховете за оттеглянето на повече производители след Хонда и BMW да се окажат верни, смята Макс Мозли.

„Ако повече производители се оттеглят, то ние имаме хората, които биха ги заменили. Мисля, че Формула 1 ще си остане в добро състояние с или без производителите“ – каза настоящият президент на ФИА.

69-годишният британец направи коментарите си по повод на внезапното обявление на BMW да се оттеглят от Формула 1. ФИА представи официално становище в сряда, в което обвинява отказа на шефовете на отборите да намалят разходите си.

„Отборите се стараят да редуцират разходите, но не мисля, че го правят достатъчно упорито или достатъчно бързо“ – категоричен е Мозли.

Тойота и Мерцедес вече реагираха на новините за BMW, като потвърдиха ангажимента си към Формула 1.

„Има слухове, но все пак слухове има винаги. Затова и не им обръщаме внимание, докато не получим конкретна информация“ – казва Мозли. Един от тези слухове е, че президентът на Тойота, Джон Хаует, в момента е в Токио за срещи с ръководството на компанията. Това би трябвало да обясни забавянето на ратифицирането на споразумението Конкорд.

Междувременно Рено също са под съмнение, тъй като все още не са коментирали оттеглянето на BMW. Две авторитетни издание коментираха случая.

„Говори се, че Флавио Бриаторе… обикаля цялото кълбо, за да намери средства, с които да откупи тима от френския производител“ – пишат в „Times of London“.

От швейцарското издание „Blick“ добавят: „Рено биха искали да се отърват от тима си възможно най-скоро, като го предоставят на Флавио Бриаторе.“