Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Музеите на Ферари в Маранело и Модена отново отвориха врати

Музеите на Ферари в Маранело и Модена отново отвориха врати

927
0

Музеите на Ферари в Маранело и Модена отново отвориха врати, след като италианското правителство започна постепенно разхлабване на карантинните мерки, наложени заради пандемията от COVID-19. Те затвориха на 24 февруари в съответствие с издадените директиви, но сега отново ще приемат посетители. Сред експонатите са автомобилите на легендарната компания от 24 часа на Льо Ман, хиперколите й, експозицията „Grand Tour”, модели от участието в продължение на седем десетилетия във Формула 1.

Музеят на в Маранело и Музео Енцо Ферари в Модена ще прилагат нови предпазни мерки. Служителите участват в програмата „Back on Track” за доброволно тестване за коронавируса. На входовете с термални скенери ще се мери температурата на посетителите. Носенето на маски на територията на музеите е задължително с изключение на децата под 6 години. Маски се предоставят безплатно на място. Специални маркировки помагат на хората да спазват необходимата социална дистанция.

Броят посетители е ограничен, така че и от двата музея предложиха на почитателите на марката и на автомобилната история да резервират времеви слот и билети през уебсайтовете им. От италианската компания решиха също така да предоставят на медицинските работници в страната безплатен достъп до музеите до края на 2020 г.