Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Най-добрите ми представяния през 2017 г. останаха незабелязани, твърди Верлайн

Най-добрите ми представяния през 2017 г. останаха незабелязани, твърди Верлайн

45
0

Вече бившият пилот на Заубер Паскал Верлайн е на мнение, че неговите най-добри представяния през 2017 са останали незабелязани, тъй като колата му не е била достатъчно конкурентна.

Германецът спечели всичките 5 точки за швейцарския екип за сезона. Той се класира на осма позиция в Гран при на Испания и 10-и в надпреварата в Азербайджан.

Въпреки по-доброто му представяне спрямо съотборника му Маркус Ериксон, Верлайн загуби мястото си, което бе заето от шампиона от Формула 2 Шарл Льоклер. По всяка вероятност Паскал ще остане извън F1 през 2018 г., тъй като единствената свободна позиция е в екипа на Уилямс.

„По отношение на резултатите, в Барселона беше най-доброто ни състезание, но във втората част на годината имах по-добри представяния, които обаче си останаха незабелязани”, каза Верлайн. – Разликите просто бяха много големи. На Сузука например завърших последен и бях затворен с обиколка от предпоследния.

Верлайн се надява да се завърне във Формула 1 след 2018. Очаква се през следващия сезон той да се завърне в DTM и да кара за Мерцедес. Там той спечели шампионската титла през 2015 г., а на следващата година стана част от екипа на Мейнър в F1.