Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата смес ултра софт на Пирели ще бъде тествана в Абу Даби

Новата смес ултра софт на Пирели ще бъде тествана в Абу Даби

48
0

Пирели ще предостави пет различни смеси на отборите през 2016 г. Към познатите хард, медиум, софт и суперсофт италианският производител на гуми през следващия сезон на разположение ще е и ултрасофт. Най-меката от всички останали смеси ще се различава от останалите със своя лилав цвят, който е бил избран от феновете по цял свят в социалните мрежи. Освен лилаво другата възможност е било сребърното, което обаче категорично губи вота на публиката.

Новата ултра мека смес ще бъде използвана най-вече на градски трасета, предоставящи недостатъчно сцепление, който обаче не причиняват особено натоварване за гумите. Идеята е скучните процесии в Монако с едно спиране да останат в историята.

Твърдостта на останалите смеси ще остане непроменена. Новата смес ще бъде изпробвана за първи път на тестове в Абу Даби на 1 декември – два дни след състезанието в емирството, което е последно за сезона. Там трябва да бъдат изпробвани и новите конструкции на каркаса за 2016 г. Всички отбори ще бъдат поканени за 12-часовото изпитание, но няма да имат право да изпробват технически новости. С изключение на Мейнър Маруся всички останали отбори са потвърдили участието си в този тест.