Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Няма да е приятно да гледам отстрани в Австралия, призна Кубица

Няма да е приятно да гледам отстрани в Австралия, призна Кубица

55
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица призна голямото си разочарование, че не е успял да се добере до титулярна позиция в Уилямс. Полякът говори пред медиите в родината си и заяви, че въпреки всичко мечтата му за завръщане като титуляр във Формула 1 остава жива.

Той води битка за позицията със Сергей Сироткин, като в крайна сметка по-добрите постижения на руснака в тестове в Абу Даби след края на миналия сезон и 15-те милиона долара спонсорски пари от SMP Racing се оказаха решаващи в полза на Сироткин.

„Следващите 7, 8, 9 месеца от сезона ще ме отведат по-близо до мечтата, каза Кубица. – Не знам колко близо съм в момента, но сега това не е важно. По правило подхождам винаги с малки очаквания и имам навика да вярвам в нещата само когато те наистина се случат. В даден момент обаче почти бях убедил себе си, че ще участвам в първия старт в Австралия.”

Дали ще ми е трудно да гледам Сироткин отстрани? Не съм мислил за това, но не смятам, че ще е приятно изживяване. Да ходя по състезания и да гледам как другите пилоти се състезават няма да е хубаво, но си струва, ако ще помогне за завръщането ми. Може би това ще е просто част от дългото пътуване, което направих дотук, затова се радвам, че съм на такъв етап.”