Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Насър начело до обяд във втория ден в Барселона

Насър начело до обяд във втория ден в Барселона

63
0
Заубер,Фелипе Насър

Фелипе Насър от екипа на Заубер води в класирането до обедната пауза във втория ден от последните предсезонни тестове в Барселона. Бразилецът изпревари Нико Розберг с напълно обновения Мерцедес, а третата позиция за момента остана за Себастиян Фетел с Ферари.

Сесията до момента протича без особени проблеми и не бе прекратена нито веднъж.

В Мерцедес след вчерашната повреда в хибридната система днес бяха заети със събирането на аеро данни и Нико Розберг определено дори не бе започнал да достига лимита си. Въпреки това той остана за дълго начело, след като поведе в сутрешните часове с медиум сместа.

Във Ферари пък явно бяха съсредоточени върху дългите серии от обиколки. Все пак Фетел поведе около час преди края с меката смес, преди Фелипе Насър да сложи същите гуми и да подобри постижението му с почти 0,5 сек. В последствие бразилският пилот на Заубер успя да намери още 0,4 сек и преднината му пред германеца да стане 0,9 сек.

Поводи за доволни усмивки имаше в гаража на Макларън, след като Дженсън Бътън успя да направи 44 обиколки или шест пъти повече от вчерашния ден. Времето му обаче стигна само за шестото място.

Доволни изглеждаха и в бокса на Уилямс, където Ватери Ботас замени Фелипе маса в кокпита на FW37. Финландецът се класира на четвърта позиция, но на 1,5 сек от първия. Все пак обаче усилията му изглежда бяха съсредоточени върху дълги серии от обиколки и събирането на аеродинамични данни.

Дебют, макар и не особено успешен направи болидът на Форс Индия. Нико Хюлкенберг спука гума още при инсталационната обиколка с VJM08, но в последствие все пак успя да направи 9 обиколки.

1 Фелипе Насър Заубер 1:24.479 мин.
2 Нико Розберг Мерцедес +0.737 сек.
3 Себастиян Фетел Ферари +0.860
4 Валтери Ботас Уилямс +1.553
5 Макс Верстапен Торо Росо +2.287
6 Дженсън Бътън Макларън +3.573
7 Пастор Малдонадо Лотус +3.674
8 Данил Квят Ред Бул +4.815
9 Нико Хюлкенберг Форс Индия +6.686

Верстапен – 78 об.
Фетел – 69
Розберг – 64
Насър – 59
Ботас – 58
Малдонадо – 50
Бътън – 44
Квят – 36
Хюлкенберг – 9