Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не би било разумно да правим тестовете в Бахрейн, смята Щайнер

Не би било разумно да правим тестовете в Бахрейн, смята Щайнер

43
0

Спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер смята, че не би било разумно и финансово изгодно отборите да правят предсезоннуте тестове в Бахрейн, където е по-топло.

Заради студеното време в Баселона и падналия сняг днес тестовете на практика се провалиха, като до ранния следобед само 2 коли излязоха на трасето за по една обиколка.

Затова започнаха коментари дали няма да е по-добре тестовете да се провеждат на пистата Сахир в Бахрейн, където условията със сигурност тази година щяха да са по-добри с по-високи температури и без сняг.

За последно тестове там имаше през 2014 г., а от 2015 насам всички предсезонни изпитания са на Херес и Каталуня. Рискове с времето в Бахрейн обаче също има, като заради пясъчна буря тестове бяха отменени преди 10 години.

„Разходите за пренасянето на един компонент за Бахрейн ще бъдат много по-големи отколкото за Барселона, каза Щайнер. – Затова не е лесно такова решение да отидем в Бахрейн.

Едва ли имате идея колко много хора идват на тестовете всеки ден и се грижат за една кола. Неща от Италия или дори Англия се пренасят до тук за часове. Но до Бахрейн ще е различно и трябва да си подготвен много добре с всичко предварително.”